Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste , nie wymagające żadnych umiejętności
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 201
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 71
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 238
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 389
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 201
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 71
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 238
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 389
Składniki
Morele przebrać, umyć pod bierzącą wodą, włożyć do kubeczka z wytrawnym winem lub koniakiem.
Wyjąć je stamtąd po godzinie lub dwóch, kiedy już trochę nasiąkną trunkiem, osączyć na sitku.
Na patelni podgrzać olej.
Plastry boczku obsmażyć na patelni, pilnując żeby się zamocno nie powyginały i nie przypaliły.
Na końcu posypać je odrobiną przyprawy( według uznania ).
W każdy plasterek obsmażonego boczku zawinąć po jednej moreli i spiąć wykałaczką.
Podawać na przykład z dipem ziołowym.