Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, pożywne i smaczne sznycle z piersi kurczaka otulone panierką z płatków owsianych.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 746
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 264
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 746
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 264
Składniki
Pierś z kurczaka oczyszczamy ze ścięgien oraz włókien i dzielimy na sznycle, które rozbijamy tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą*. * zapobiegnie to ewentualnemu rozerwaniu i rozpryskiwaniu się mięsa
Rozbite piersi z kurczaka oprószamy z obu stron solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem oraz nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Następnie kurczaka obtaczamy w mące gryczanej, jajku wymieszanym z sosem sojowym i na koniec w płatkach owsianych.
Kotlety smażymy z obu stron na dobrej jakości oleju rzepakowym. Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Życzę smacznego! :)