Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca szarlotka na zimne wieczory.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 666
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 666
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Masło posiekać i rozgnieść z mąką.
W osobnym naczyniu jajo ubić na pianę z cukrem, i proszkiem do pieczenia.
Zagnieść ciasto.
Z dwóch trzecich ilości ciasta rozwałkować placek o grubości ok centymetra.
Okrągłą blachę wysmarować masłem, posypać bułką tartą i ułożyć rozwałkowane ciasto
Jabłka obrać, poszatkować, dodać cukier i cynamon, usmażyć na dużej patelni na miękką masę.
Ciepłą masę nałożyć równo na placek.
Resztę ciasta rozwałkować i ułożyć na wierzchu (z resztki ciasta można uformować jakiś wzór na wierzchu)
Piec w temperaturze ok 200 C ok godziny aż się przyrumieni
SMACZEGO