Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię ją od kilku lat najbardziej mi smakuje.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 64
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 64
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Ciasto: mąkę przesiać dodać pokrojoną margarynę,posiekać dodać resztę składników szybko zagnieść ciasto.Wstawić do lodówki.
Obrać pokroić drobno jabłka,usmażyć w garnku,pod koniec gdy jabłka się rozpadną dodać cukier i skórkę.Wyłączyć gaz i dodać galaretki.
Ciasto wyjąć z lodówki odciąć 1/3 ciasta i z większą część rozwałkować włożyć na wyłożoną papierem blachę. podpiec w 200 stopniach 5-8 min.Wylać jabłka,wyrównać.Z pozostałego ciasta zrobić ruloniki i ułożyć kratkę na cieście.Piec około godziny w 200 stopniach tak jest w przepisie( ja piekłam w 180 stopni około 40 min)