Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruche ciasto,owocowe nadzienie i bezowa pianka,pychotka
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 77
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 223
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 77
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 223
Składniki
Z mąki,4 łyżek cukru,cukru waniliowego,masła i jajka zagnieść kruche ciasto i wstawić do lodówki na godzinę.Jabłka zagotować,budynie wymieszać z sokiem pomarańczowym i wlać do jabłek cały czas mieszając pogotować z 5 minut i odstawić do wystygniecia.Ciasto wyjąć z lodówki i delikatnie rozwałkować wyłożyć dno i boki tortownicy posypać bułka tartą i rónomiernie rozłożyć masę jabłowo-budyniową.piec w 170 stopniach ok. 45 minut.Białka ubić na sztywno następnie powoli dosypywać cukier i miksować aż się cukier rozpuści.Po 45 minutach wyjąć ciasto z piekarnika wyłożyć pianę z białek i wstawić ponownie do piekarnika na 40 minut skręcając temp. piecyka do 100 stopni,po 40 minutach wyłączyć piekarnik zostawić w nim ciasto aż do ostygniecia .Życzę smacznego.