Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 72
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10565
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 235
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 191
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 72
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10565
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 235
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 191
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną, dodać 0,5 szkl cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka i wyrobić ciasto.Na natłuszczonej blasze rozłożyć 3/4 ciasta, do reszty dodać kakao i zostawić na kruszonkę (można włożyć do zamrażarki).
Jabłka pokroić w dużą kostkę i prażyć w małej ilości wody. Pod koniec prażenia dodać rodzynki, posiekane orzechy i cynamon.Wystudzić i wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i budyń w proszku i wymieszać delikatnie. Wyłożyć na masie jabłkowej. Na to zetrzeć pozostałe ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 160