Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, szybkie i expresowe w przygotowaniu!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 21
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 679
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 21
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 679
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Filet z kurczaka wypłukać, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Następnie do pokrojonego kurczaka dodać 1/2 torebeczki przyprawy do gyrosa i olej. Wymieszać, wstawić do lodówki.
Filecik przechodzi przyprawą, a my kroimy na niewielkie kawałki: paprykę, w grube plastry pieczarki ( jeśli mamy małe pieczarki wystarczy każdą przekroić na pół), oraz boczek. Następnie nabijamy kolejno wszystkie składniki naszego szaszłyka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 min. Można przygotować szaszłyki na grillu.Smacznego