Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z mojego pierwszego zbioru :) co roku robię taki szczaw na zimę w ogóle nie kupuję gotowych słoiczków ponieważ moja wyobraźnia zaraz widzi te wszystkie robaki i piasek, które się tam zapewne znajdują :)
Polecam.
Odsłon: 427
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 318
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 142
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 170
Polecam.
Odsłon: 427
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 318
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 142
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 170
Składniki
Szczaw obrać, umyć i osączyć. W garnku roztopić masło i dodać szczaw, może być pokrojony drobniej ale niekoniecznie. Dusić pod przykryciem. Jeżeli nie kroiliśmy szczawiu bądź też ma on dużo twardych włókien to gotowy szczaw możemy przetrzeć przez przecierak lub zmiksować blenderem. Słoiczki napełnić gotowym szczawiem, zakręcić i pasteryzować ok 20 minut od momentu zagotowania. Wyjąć słoiczki z wody każdy odwrócić dnem do góry i zostawić do wystygnięcia. Na zimę będzie w sam raz. Smacznego