Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy przywiozę świeży szczaw Cześć przekładam do sloikow natomiast nie ma innej możliwości aby tego dnia nie zrobić przepysznej zupy.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 164
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 266
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 164
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 266
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę obrać pokroić w plasterki. Ziemniaki zalać bulionem. Gdy zaczną się gotować dodać pokrojone warzywa, liść laurowy i ziele angielskie. Szczaw umyc przebrać, sparzyć wrzątkiem nastepnie przelać zimną wodą i posiekać. Gdy ziemniaki i warzywa będą miekkie dodać wegete. Następnie wrzucić szczaw i kostkę rosołowa. Gdy zupa nabierze smaku szczawiu doprawić pieprzem i ewentulanie solą do smaku. Śmietanę rozmieszac w odrobienie odlanej zupy i dodać do całości. Gdy się zagotuje wsypać po troszku suszonego kopru i pietruszki. Podawać z ugotowanym jajkiem na twardo. Życzę smacznego