Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję bitki z karczku podane ze smażonymi na głębokim tłuszczu, serduszkami z ziemniaków i warzywną surówką.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 86
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 108
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 132
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 86
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 108
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 132
Składniki
Wymyty i pokrojony w 5 plastrów karczek umieszczamy w folii i tłuczemy z obu stron tłuczkiem do mięsa.
Utłuczone plastry karczku solimy i pieprzymy z obu stron.
Smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa.
Kroimy cebulę w piórka, lekko solimy by zmiękła.
Gdy mięso jest już prawie miękkie dodajemy ją do mięsa i smażymy na wolnym ogniu do momentu aż cebula i mięso będą miękkie.
W między czasie gdy smaży się mięso, obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w centymetrowe plastry z których wyciskamy serca lub inne kształty w zależności od posiadanych foremek.
Tak przygotowane w serca ziemniaki smażymy na głębokim tłuszczu jak frytki.
Usmażone plastry karczku układamy na talerze, obok układamy usmażone serca z ziemniaków i sałatkę warzywną ze słoika (domowego wyrobu).
Smacznego :)