Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gulasz jest aromatyczny, pachnie grzybami i jest pyszny............SMACZNEGO!!!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12195
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 223
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12195
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 223
Składniki
na gorącym oleju w garnku szybkowara 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" na większym ogniu podsmażyć pokrojoną w kostkę łopatkę, posypać pieprzami, kucharkiem
do łopatki wsypać pokrojone cebule w kostkę i podsmażać co jakiś czas mieszając z 3 minuty na większym ogniu
wcześniej prawdziwki opłukać i namoczyć z 30 minut w letniej wodzie, całość wlać do mięsa
dodać liście laurowe, ziele angielskie, wlać wodę i zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary gotować z 15 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
otworzyć szybkowar, zagotować i wlać mąkę romieszaną ze śmietaną 12% z ciut wodą, zagęścić sos - podać z kaszą gryczaną i ogórkami konserwowymi