Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś propozycja na prosty i szybki w przygotowaniu deser budyniowy z ryżem basmati oraz dżemem agrestowym. Deser jest bardzo pożywny. Może stanowić świetną oraz smakowitą przekąskę energetyczną. Smacznie polecam :)
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42451
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 157
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42451
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 157
Składniki
Ryż basmati gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Z pół litra mleka odlewamy pół szklanki i rozprowadzamy w niej budyń. Pozostałą część mleka zagotowujemy, dodajemy ksylitol, masło oraz wymieszany w szklance budyń i ponownie zagotowujemy. Do gotowego budyniu dodajemy ryż, mieszamy, przelewamy do miseczek i schładzamy w lodówce. Schłodzony deser podajemy z ulubionym dżemem (u mnie agrestowy) lub ze świeżymi owocami. Życzę smacznego! :)