Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyśmienita zarówno na gorąco jak i na zimno do chleba :)
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 134
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22753
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 5193
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 134
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22753
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 5193
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę, rozmaryn posiekać. W moździerzu ucierać czosnek z rozmarynem, solą i pieprzem, gdy już utrzemy, mieszać to z olejem. Umytą i osuszoną szynkę nacierać dokładnie mieszanką z rozmarynem. Przyprawioną szynkę przełożyć do miski i zalać resztka oleju z rozmarynem. Miskę przykryć i odstawić na 2-3 dni do lodówki codziennie odwracając szynkę. Szynkę obwiązać sznurkiem lub włożyć w specjalną siatkę. Szynkę przełożyć na blaszkę z rusztem, polać marynatą, w której się marynowała. Blaszkę szczelnie zamknąć folią aluminiową, piec w 180 stopni przez 60 minut, po tym czasie zdjąć zdjąć ostrożnie folię i przyrumienić ją z 2 stron po 30 minut z każdej. Po upieczeniu szynkę z powrotem przykryć folią aluminiową i odstawić ją do wystygnięcia lub podawać na ciepło np. z sosem chrzanowym. Smacznego