zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Chleb pszenno - cheetosowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Skąd taka nazwa chleba ? A stąd, że do składników na chleb dodałam cheetosy o smaku ketchupu. Chleb wyszedł smaczny i nietypowy.

Chleb pszenno -  cheetosowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chleb pszenno - cheetosowy

 

Sposób przygotowania:

Chleb pszenno - cheetosowy
Obie mąki wymieszać z solą. W misce wymieszać drożdże z cukrem na płynną konsystencję. Do drożdży wlać wodę i olej, potem wsypać mąkę i dodać pokruszone cheetosy. Wymieszać składniki a potem wyrobić ciasto. Oprószyć je mąką i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Foremkę keksową wysypać mąką i włożyć do niej wyrośnięte i ponownie wyrobione przez chwilę ciasto, naciąć opcjonalnie nożem i zostawić do ponownego wyrośnięcia. Chleb piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Upieczony wyjąć z foremki i wystudzić.
Chleb pszenno -  cheetosowy
Etap 1 w misce umiesćić składniki na chleb i wyrobić
Chleb pszenno -  cheetosowy
Etap 2 wyrobione ciasto zostawić do wyrośnięcia
Chleb pszenno -  cheetosowy
Etap 3 potem wyrobić znowu i przełożyć do foremki
Chleb pszenno -  cheetosowy
Etap 4 chleb upiec i wystudzić na kratce .

Tagi:

chleb pieczywo