Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ciastka z morelami i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Morele przekrój na połówki, wyciągnij pestki. Ciasto pokrój na 24 kwadraty.

Ciastka z morelami i cynamonem

Składniki:

Ciastka z morelami i cynamonem

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 12 moreli z puszki
  • żółtko
  • 2 łyżki mleka
  • łyżka brązowego cukru
  • 2 łyżeczki cynamonu

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z morelami i cynamonem
Morele przekrój na połówki, wyciągnij pestki. Ciasto pokrój na 24 kwadraty. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż połowę kwadratów, połóż na nie morele. Posmaruj jajkiem, wymieszanym z mlekiem, brzegi, przykryj drugim kwadratem, posmaruj wierzch jajkiem i posyp cynamonem wymieszanym z cukrem. Nakłuj w kilku miejscach wykałaczką. Piecz 15 minut w temp. 200 st. C.