Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto drożdżowe z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Puszyste ciasto drożdzowe najlepiej smakuje na ciepło

Ciasto drożdżowe z migdałami

Składniki:

Ciasto drożdżowe z migdałami

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto drożdżowe z migdałami
Margarynę rozpuścić. Drożdże rozpuścić z cukrem i solą. Mleko podgrzać z margaryną. Do drożdży dodać 2 łyżki ciepłego mleka i trochę maki. Wymieszać. Pozostawic do wyrośnięcia. Dodać jajka, budyń oraz resztę ciepłego mleka i mąki. Wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośniecia. Gdy będzie dobrze wyrośnięte przełożyć do foremki i posypać bakaliami. Piec ok. 50 minut do godziny.