blanko

blanko

Szef Kuchni
[Przepisów: 76]

Ciasto ucierane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo polecam ten przepis ciasto wychodzi znakomicie.

Ciasto ucierane

Składniki:

Ciasto ucierane

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ucierane
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Jajka rozbić, oddzielić białka od żółtek. Do masy dodać żółtka, aromat migdałowy i sok z cytryny. Wszystkie składniki starannie utrzeć. Obie mąki, proszek do pieczenia i kakao przesiać do masy, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Na koniec do masy wlać . kieliszek spirytusu, wymieszać. Formę natłuścić, oprószyć mąką. Ciasto przełożyć do formy, piec 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.

Tagi:

jajko jajka