Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami i kruszonką
Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki. Kruszonka Do miski wsypać przesianą mąkę i cukier, wlać rozpuszczone gorące masło, mieszać, do powstania kruszonki.Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i sodą, dokładnie posiekać z margaryną. Następnie dodać miód, żółtka, cukier waniliowy i zarobić ciasto. Rozwałkować i włożyć do wyłożonej pergaminem brytfanny o wymiarach22/37 cm. Wierzch ciasta posypać pokruszonymi herbatnikami, ułożyć truskawki i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 min.
![Ciasto z truskawkami i kruszonką Ciasto z truskawkami i kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-truskawkami-i-kruszonka-253982.jpg)
![Ciasto z truskawkami i kruszonką Ciasto z truskawkami i kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-truskawkami-i-kruszonka-253983.jpg)
![Ciasto z truskawkami i kruszonką Ciasto z truskawkami i kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-truskawkami-i-kruszonka-253984.jpg)
![Ciasto z truskawkami i kruszonką Ciasto z truskawkami i kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-truskawkami-i-kruszonka-253985.jpg)