Sposób przygotowania:
Czebureki.
Ciasto Zagotować wodę z solą i masłem (masło daje gotowe cheburek charakterystyczne "puzyrchitost"). Natychmiast sprawiają, że 1 / 2 szklanki mąki, wymieszać grudek stara i pozostawić do wystygnięcia (napar z mąki sprawia, że ciasto i giętki). Dodać jajko i wymieszać (jajko zwiększa "puzyrchitost" i siłę badania, zmniejszenie liczby elastyczność i miękkość). Stopniowo dodając pozostałą mąkę i zagnieść ciasto . ciasto nie powinno przyklejać się do rąk, jeśli lepkie dodać więcej mąki. Odstawić co najmniej 1 godzinę (może być co najmniej 10). Podczas czasu vystaivaniya peremyat. MiĘSO Mięso mielone. Drobno posiekać cebulę, peremyat (odzyskanie tolkushkoy) solą, pieprzem i przyprawami. Włożyć farsz (można pominąć cebuli z mięsem przez maszynkę do mięsa). Dodaj 0,5-1 szklanki maślanki lub kwaśnego, które oprócz kolorów smaku, ma wspaniałe właściwości wiązania surowe mięso mielone (wołowina nie rozprzestrzenia) i dać cieczy w gotowym produkcie. Dobrze wymieszać. Jeśli nie jesteś leniwy, to lepiej, mięso mielone i posiekać. A następnie wysłać test. Odstawić. Wykonujemy bochenków wielkości piłki tenisowej, rolka o grubości placka 1 mm. Smooth farszu (niewiele więcej niż test) po jednej stronie tortille, pokrycie drugiej połowie i naciśnij krawędzi. Walcowane na skraju specjalnej maszynie lub krawędzi talerza i sprawdzić, że nie ma szew na otwory lub szczeliny. Lub widelcem - to tak, "zaschepit" ciasta krawędzi.Wlać do miski (kocioł) oleju roślinnego. Centymetr trzy - cztery, do połowy poziomu paszteciki.Rozgrzać olej i umieścić paszteciki. Kiedy krawędzi pasties lekko rumiane, przewracać.