darkness123

darkness123

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Czebureki.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam, na niedzielny obiad.

Czebureki. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czebureki.

 

  • Na ciasto:
  • 4 szklanki mąki (ilość szkła - 250 ml);
  • 1,3 szklanki wody;
  • 1 jajko;
  • 1 stół. łyżka oleju roślinnego (można wszelkie oleje, smary);
  • 0,5 łyżeczki soli.

 

  • Do napełniania:
  • 700 g mięsa;
  • 350 g cebuli;
  • 0,5 szklanki wody, ale najlepiej kubek jogurtu lub kwaśnego;
  • Sól, pieprz, przyprawy do smaku.

Sposób przygotowania:

Czebureki.
Ciasto Zagotować wodę z solą i masłem (masło daje gotowe cheburek charakterystyczne "puzyrchitost"). Natychmiast sprawiają, że 1 / 2 szklanki mąki, wymieszać grudek stara i pozostawić do wystygnięcia (napar z mąki sprawia, że ​​ciasto i giętki). Dodać jajko i wymieszać (jajko zwiększa "puzyrchitost" i siłę badania, zmniejszenie liczby elastyczność i miękkość). Stopniowo dodając pozostałą mąkę i zagnieść ciasto . ciasto nie powinno przyklejać się do rąk, jeśli lepkie dodać więcej mąki. Odstawić co najmniej 1 godzinę (może być co najmniej 10). Podczas czasu vystaivaniya peremyat. MiĘSO Mięso mielone. Drobno posiekać cebulę, peremyat (odzyskanie tolkushkoy) solą, pieprzem i przyprawami. Włożyć farsz (można pominąć cebuli z mięsem przez maszynkę do mięsa). Dodaj 0,5-1 szklanki maślanki lub kwaśnego, które oprócz kolorów smaku, ma wspaniałe właściwości wiązania surowe mięso mielone (wołowina nie rozprzestrzenia) i dać cieczy w gotowym produkcie. Dobrze wymieszać. Jeśli nie jesteś leniwy, to lepiej, mięso mielone i posiekać. A następnie wysłać test. Odstawić. Wykonujemy bochenków wielkości piłki tenisowej, rolka o grubości placka 1 mm. Smooth farszu (niewiele więcej niż test) po jednej stronie tortille, pokrycie drugiej połowie i naciśnij krawędzi. Walcowane na skraju specjalnej maszynie lub krawędzi talerza i sprawdzić, że nie ma szew na otwory lub szczeliny. Lub widelcem - to tak, "zaschepit" ciasta krawędzi.Wlać do miski (kocioł) oleju roślinnego. Centymetr trzy - cztery, do połowy poziomu paszteciki.Rozgrzać olej i umieścić paszteciki. Kiedy krawędzi pasties lekko rumiane, przewracać.
Czebureki.
Jeśli nie jesteś leniwy, to lepiej, mięso mielone i posiekać.
Czebureki.
rolka o grubości placka 1 mm.
Czebureki.
Smooth farszu (niewiele więcej niż test) po jednej stronie tortille,
Czebureki.
pokrycie drugiej połowie i naciśnij krawędzi.