gottrina

gottrina

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Czekoladowe ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne ciasteczka, które są lepsze od tych kupowanych w sklepach.

Czekoladowe ciasteczka

Składniki:

Czekoladowe ciasteczka

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe ciasteczka
Mąke wysypać na stolnice. Dodac masło i posiekac wszystko nożem. Potem dodac kakao, żółtka, cukier puder i cukier waniliowy i 1-2 łyżek ciepłego mleka. Zarabiamy ciasto. Nastepnie owijamy folia i wsadzamy na godzine do lodówki. Po tym czasie ciasto nalezy rozwałkowac dosyc cienko i wykrawac foremkami ciastecka. Przygotowane ciasta ukladamy na blaszce wylozona papierem do pieczenia lub wysmarowana tłuszczem i obsyana bułką tarta. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 190 stopni i pieczemy. Po upieczeniu mozemy ciasteczka posypac cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka