Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Czekoladowe jeżyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne czekoladowe jeżyki, doskonały deser dla najmłodszych smakoszy.

Czekoladowe jeżyki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czekoladowe jeżyki

 

  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 1,5 szkl ryżu preparowanego

Sposób przygotowania:

Czekoladowe jeżyki
Tabliczkę czekolady łamiemy na kosteczki. Rozpuszczamy na kąpieli wodnej. Do miseczki z rozpuszczoną czekoladą wsypujemy ryż preparowany. Dokładnie całość mieszamy, aby czekolada z ryżem się połączyła. Na talerz wyłożony folią aluminiową nakładamy łyżką niewielkie porcje masy, tworząc ciasteczka jeżyki. Wkładamy na chwilę do lodówki, aby stwardniały.
Czekoladowe jeżyki
Tabliczkę czekolady łamiemy na kosteczki. Rozpuszczamy na kąpieli wodnej.
Czekoladowe jeżyki
Do miseczki z rozpuszczoną czekoladą wsypujemy ryż preparowany.
Czekoladowe jeżyki
Dokładnie całość mieszamy, aby czekolada z ryżem się połączyła. Na talerz wyłożony folią aluminiową nakładamy łyżką niewielkie porcje masy, tworząc ciasteczka jeżyki.

Tagi:

czekolada ryż