Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Viva la pasta czyli makaron u Buni

Czerwony ( pomidorowy ) makaron ryżowy :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Makaron ryżowy ma to do siebie że przejmuje smak i kolor dodatków co robi z niego doskonały dodatek do II dań.

Czerwony ( pomidorowy ) makaron ryżowy :

Składniki:

Czerwony ( pomidorowy ) makaron ryżowy :

 

  • 1/2 paczki makaronu ryżowego Tagliatelle
  • 1 Bulionetka drobiowa ( lub kostka bulionu drobiowego lub warzywnego) Knorra
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 %
  • 1/4 średniej wielkości pomidora

 

Sposób przygotowania:

Czerwony ( pomidorowy ) makaron ryżowy :
Zagotować wodę ok 1,5 litra z Bulionetką i na wrzącą wrzucić makaron. Zgasić gaz i zostawić pod przykryciem na 10 minut. Odcedzić . Do garnka włożyć masło i roztopić je. Dodac pokrojonego w bardzo drobną kosteczkę pomidora i podsmażyć go .Dołożyć koncentrat i zamieszać. Włożyć odsączony makaron i chwilę ogrzewać mieszając by cały pokrył się sosem. Zostawić na 5 minut pod przykryciem.
Podawać do delikatnych dań rybnych , drobiowych lub warzywnych.

Tagi:

makaron