michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Aksamitna zupa krem z ogórków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna delikatna i kremowa zupa

Aksamitna zupa krem z ogórków

Składniki:

Aksamitna zupa krem z ogórków

 

Sposób przygotowania:

Aksamitna zupa krem z ogórków
Ziemniaki i marchew obrać pokroić w kostkę, do garnka wlać litr wody wrzucic ziemniaki i marchew. Cebule obrać zrumienić na ogniu dodać do wody wrzucić ziele angielskie, liśc laurowy oraz natke pietruszki i koperku. Następnie polędwice pokroić w kostkę na patelni rozgrzać olej z masłem wrzucić pokrojoną w kostkę cebule oraz czosnek chwile podsmażyć następnie dodać polędwice opruszyć ją pieprzem oraz papryką, posmażyć minute a potem zdjąć z ognia gdy warzywa będą już miękkie, zupe zmiksować a następnie przetrzeć przez sito. Do zupy dodać śmietanę i zagotować, doprawić solą i pieprzem podawać na talerzach i udekorować grzankami, natką pietruszki oraz podsmażoną polędwicą.

Tagi:

chleb ogórki