Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Boeuf Strogonow

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

i jeszcze jedne danie kuchni naszych sąsiadów

Boeuf Strogonow

Składniki:

Boeuf Strogonow

 

  • 500 g polędwicy wołowej
  • 150 g maki
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 50 g masła
  • 1 duża cebula pokrojona w piórka
  • 250 g młodych pieczarek
  • 500 g makaronu typu wstążki, ugotowanego, odcedzonego i polanego masłem
  • 250 ml kwaśnej śmietany

Sposób przygotowania:

Boeuf Strogonow
W średniej wielkości misce wymieszaj mąkę z solą i pieprzem, potem obtocz każdy kawałek mięsa w mące. Na średnim ogniu w dużym rondlu rozpuść 2 łyżki masła, dodaj cebulę i przysmaż na złoty kolor. Dodaj jeszcze jedną łyżkę masła i pieczarki, przysmaż na złoty kolor. Dodaj resztę masła i mięso i smaż na średnim ogniu przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Kiedy mięso będzie miękkie, przykręć ogień i wlej śmietanę. Dopraw do smaku. Podawaj z makaronem polanym masłem.

Tagi:

makaron mak