BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Babka piaskowo-migdałowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jest po prostu przepyszna ! Moje dzieci ją uwielbiają. Ja dekoruję z nimi kolorowym lukrem. Polecam.

Babka piaskowo-migdałowa

Składniki:

Babka piaskowo-migdałowa

 

  • 25 dag margaryny ,
  • 4 jaja,
  • szkl. cukru,
  • 1 szkl maki tortowej,
  • 3/4 szkl maki ziemniaczanej,
  • 1 i 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia,
  • aromat migdalowy,
  • 1 lyzeczka kakao,
  • cukier puder lub lukier

Sposób przygotowania:

Babka piaskowo-migdałowa
Margaryne rozpuscic w garnku, ja wkladam na chwile do mikrofali potem ostudzic. jajka utrzec z cukrem na puszysta mase , dodac obie maki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Nastepnie dodac aromat i na koncu dodac przestudzona margaryne, aby w ciescie nie porobily sie grudki. Forme posmarowac margaryna i posypac bulka tarta, Jedna czesc ciasta wlac do formy a druga czesc wymieszac z kakao. Babke piec ok 1 godz w tempraturze 180stopni . Posypac cukrem lub polac kolorowym lukrem. Smacznego!!

Tagi:

mak