Buraczane burgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do degustacji dania

Buraczane burgery

Składniki:

Buraczane burgery

 

  • woda 1 szklanka
  • ryż 1/2 szklanki
  • koperek posiekany 4 łyżeczki
  • sól do smaku 2 szczypty

 

Sposób przygotowania:

Buraczane burgery
Zaczynamy od  cukinii, marchewki, cebulę, buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa dokładnie odcedzić z nadmiaru soku. Ryz zalać wodą iugotowac z 2 szczyptami soli.Po ugotowniu ostudzić. Warzywa doprawic przyprawami i połączyć z ryżem.Dodać jajko i mąkę. Zacząć smażenie od jednego burgera( jeśli będzie się rozpadał należy dodać trochę mąki. )Smażyć burgery z obu stron na średnim ogniu .Mi wyszło 16 niewielkich burgerów ale tez zalezy jakiej grubości sie robi.