annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Buraczki na gorąco

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Burak poprawia krążenie krwi i udrażnia żyły. Pomaga przy zwalczaniu dolegliwości, takich jak anemia czy nadciśnienie tętnicze.

Buraczki na gorąco

Składniki:

Buraczki na gorąco

 

Sposób przygotowania:

Buraczki na gorąco
Buraki obrać i umyć. Surowe buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dusić pod przykryciem na maśle, doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, podlewać wodą i dusić do miękkości. Pod koniec dodać zasmażkę, dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i dodać 4 łyżki śmietany. Ja podaję do wszystkiego rodzaju mięs.

Tagi:

buraki