ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakują jak tradycyjne gołąbki, ale jest troszkę mniej pracy przy nich. Kapusta pekińska jest delikatniejsza. To doskonałe danie obiadowe. Polecam.

Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską

ETAP 1:

Kapustę zetrzeć na tarce do warzyw. Umyć, odcisnąć. Ryż ugotować wg przepisu. Mięso przepuścić przez maszynkę o drobnych oczkach.

Mięso, ryż, jajka wymieszać dodając kaszę. Doprawić czubricą, pieprzem i solą.

Formować gołąbki i obtaczać w mące. Obsmażyć na oleju rzepakowym. Przełożyć do brytfanny i zalać połową bulionu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min.

Do pozostałego bulionu dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Dodać śmietanę wymieszaną z mąką.

Przyprawić solą i cukrem. Gołąbki zalać sosem pomidorowym i ponownie wstawić do piekarnika na ok 15 min.

Smacznego.

Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską
Ścieranie kapusty pekińskiej na tarce do warzyw