Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Gulasz z cukinią wg Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gulasz w cukiniowym sosie.

Gulasz z cukinią wg Beatris Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z cukinią wg Beatris

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z cukinią wg Beatris
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek lekko zrumienić na oleju. Cukinię obrać i pokroić w niezbyt dużą kostkę (z dużej cukinii usunąć pestki). Dodać ją do cebuli i smażyć dalej razem, aż cukinia zrobi się szklista. Mięso pokroić na małe kawałki i dokładnie obtoczyć w mące. Cukinię przesunąć na bok. Na wolne miejsce wrzucić mięso i lekko je zrumienić (w razie potrzeby dolać trochę oleju). Zrumienione mięso wymieszać z cukinią, dodać do niego sól i przyprawy. Dolać wodę. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby doprawić do smaku solą.
Gulasz z cukinią wg Beatris
Cebula i czosnek lekko zrumienione na oleju.
Gulasz z cukinią wg Beatris
Obrana i pokrojona cukinia dodana do cebuli.
Gulasz z cukinią wg Beatris
Pokrojone i obtoczone w mące mięso lekko zrumienione na oleju.
Gulasz z cukinią wg Beatris
Wszystkie przyprawy dodane do wymieszanego z cukinią mięsa.