Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Dorsz po włosku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepyszne włoskie danie...

Dorsz po włosku

Składniki:

Dorsz po włosku

 

  • 60 dag filetów z dorsza
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 średnie cebule
  • 150 ml śmietany
  • koperek natka
  • pietruszki
  • 5 dag żółtego ostrego sera
  • sól, pieprz i sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Dorsz po włosku
Filety umyć, osuszyć i pokropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki, obłożyć ryby posmarowane oliwą. Zalać śmietaną wymieszaną z posiekaną zieleniną i przyprawami. Posypać startym żółtym serem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku do miękkości ryby.

Tagi:

sery ser dorsz