lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Deser bananowy z rumem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Deser bananowy z rumem polany budyniem

Deser bananowy z rumem

Składniki:

Deser bananowy z rumem

 

  • 4 łyżki rumu
  • 4 banany
  • torebka budyniu śmietankowego
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • sok z cytryny
  • 1/2 l mleka

Sposób przygotowania:

Deser bananowy z rumem
Budyń ugotuj na mleku według przepisu na opakowaniu,ostudź go do temperatury pokojowej.Banany obierz ze skórki pokrój na kawałki i skrop je sokiem z cytryny.Wiórki kokosowe wymieszaj z rumem i odstaw na chwilę.W małych salaterkach ułóż plastry banana,posyp je wiórkami kokosowymi i polej budyniem śmietankowym.Całość odstaw na chwilę do stężenia.Podawaj na zimno.