kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Deser z kremem kokosowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny deser kokosowy bez pieczenia

Deser z kremem kokosowym

Składniki:

Deser z kremem kokosowym

 

  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 15 dag cukru
  • 250 ml mleka 3,6%
  • pół puszki brzoskwiń
  • 10 dag masła
  • 1 szklanka wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Deser z kremem kokosowym
Połączyć mleko z cukrem i wiórkami. Postawić na małym ogniu i gotować pół godziny. Pozostawić do ostygnięcia. Utrzeć masło. Nie przerywając ucierania, dodawać stopniowo zimną masę kokosową. Okrągłą blaszkę wyłożyć biszkoptami. Na nich ułożyć przygotowany krem. Na wierzchu ułożyć odsączone z syropu kawałki owoców. Po czym ostrożnie rozsypać wiórki kokosowe. Pozostawić do zastygnięcia w lodówce.

Tagi:

biszkopt