ewgem

ewgem

Kucharz
[Przepisów: 13]

Fenkuł (koper włoski) zapiekany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wspaniały dodatek do dań o pysznym anyżkowym smaku...

Fenkuł (koper włoski) zapiekany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fenkuł (koper włoski) zapiekany

 

 

Sposób przygotowania:

Fenkuł (koper włoski) zapiekany
Koper włoski opłukać i ugotować w osolonej wodzie (ok 15 min) następnie odcedzić, przekroić w zależności od wielkości na 2-4 części, wyłożyć na brytfankę. Posypać startym serem żółtym i polać śmietaną. Zapiec w piekarniku (180 st) 5-10 min, aż się zarumieni. Podawać z ziemniakami i dowolnym mięsem.
Fenkuł (koper włoski) zapiekany
Etap 1
Fenkuł (koper włoski) zapiekany
Etap 2