zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Filet migdałowo - sezamowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczny i soczysty filet z nutą migdałowo - sezamową

Filet migdałowo - sezamowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet migdałowo - sezamowy

 

Sposób przygotowania:

Filet migdałowo - sezamowy
Filet umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy oprószyć solą i pieprzem. Na talerzu wymieszać płatki migdałowe, kukurydziane i sezam. Na drugi talerz wsypać mąkę do obtaczania a do następnego wybić jajka, dodać sól i rozbełtać je. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i następnie panierować w panierce. Smażyć z obu stron na złoty kolor uważając aby migdały się nie przypaliły.
Filet migdałowo - sezamowy
filet pokroić oprószyc przyprawami .......
Filet migdałowo - sezamowy
na talerzu wymieszać płatki migdały i płatki kukurydziane
Filet migdałowo - sezamowy
opanierowane filety smażyć na złoty kolor z obu stron