paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Filet w kokosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Delikatne kawałki fileta obtoczone i usmażone w wiórkach kokosowych o lekko słodkim smaku

Filet w kokosie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet w kokosie

 

Sposób przygotowania:

Filet w kokosie
Filet opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę. Każdy kawałek oprószyć solą pieprzem oraz papryką nabić na małe wykałaczki. Do miseczki wbić jajko dodać kilka kropel soku z cytryny , szczyptę soli i papryki. Każdy kawałek kurczaka zamoczyć w jajku a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki masła i smażyć kawałki na złoty kolor. Po usmażeniu można nabić na połówkę jabłka.
Filet w kokosie
Filet opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę. Każdy kawałek oprószyć solą pieprzem oraz papryką nabić na małe wykałaczki.
Filet w kokosie
Do miseczki wbić jajko dodać kilka kropel soku z cytryny , szczyptę soli i papryki. Każdy kawałek kurczaka zamoczyć w jajku a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Filet w kokosie
Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki masła i smażyć kawałki na złoty kolor