Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Filety rybne w cieście z sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna rybka.

Filety rybne w cieście z sezamem

Składniki:

Filety rybne w cieście z sezamem

 

  • 1kg rybnych filetów np.z mintaja,
  • 2 łyżki przyprawy warzywnej,
  • 1łyżeczka imbiru
  • Na ciasto:1szkl.mąki,
  • 1szkl.mleka,
  • 4łyżki ziaren sezamu,
  • 2jajka,
  • sól,pieprz,
  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:

Filety rybne w cieście z sezamem
Mleko,mąkę,jajka,łyżkę sezami oraz po szczypcie soli i pieprzu razem dokładnie zmiksować,wymieszać z resztą sezamu i odstawić na 30min.w chłodne miejsce.Umyte filety rybne,osuszyć i oprószyć przyprawą wymieszaną z imbirem.Następnie każdą porcję zanurzyć w cieście . usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Podawać z ziemniakami i dowolną surówka z sosem winegret.