Francuskie ślimaczki z cukrem i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybkie w przygotowaniu ciasteczka, dobre do herbaty i do pochrupania podczas spotkania ze znajomymi.

Francuskie ślimaczki z cukrem i cynamonem

Składniki:

Francuskie ślimaczki z cukrem i cynamonem

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • cukier
  • cynamon

Sposób przygotowania:

Francuskie ślimaczki z cukrem i cynamonem
Rozwinięty płat ciasta francuskiego oprószamy równomiernie cukrem i cynamonem.  Zwijamy w ciasny rulon, a następnie kroimy w kawałki o grubości ok. 1 cm.

Ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy na rumiano w 200 stopniach.

Upieczone, jeszcze gorące ciastka posypujemy cukrem.

Tagi:

ciastka