Sposób przygotowania:
Kotlety drobiowe z mozzarellą i pomidoramiWyrobienie i podsmażenie kotletów
1. Wyjąć z opakowania mięso mielone drobiowe do miski i wymieszać z przyprawami.
2. Uformować kształt kotletów (najlepiej gdyby były bardziej podłużne niż zazwyczaj).
3. Na patelnie dodać łyżkę masła klarowanego lub wlać oleju.
4. Uformowane kotlety wrzucić na patelnię i wyjąć gdy będą podsmażone.
Pieczenie w piekarniku
1. Nagrzać piekarnik na ok 150-180 stopni.
2. Wyjąć szklaną brytfankę i obsmarować ją masłem lub dodać oleju (jak to woli).
3. Ułożyć w brytfance wcześniej usmażone kotlety i rozciąć je na środku ale tak żeby się nie rozwaliły.
4. Pokrojoną mozzarellę położyć na kotlety lub tam gdzie chcemy.
5. Popieprzyć i dodać pierwszą warstwę koperku (wsypać tyle ile chcemy).
6. Położyć pokrojone pomidory na mozzarellę i ponownie posypać koperkiem oraz bazylią.
7. Wstawić do piekarnika i obserwować. Wyjąć kiedy ser stopnieje i pomidory będą lekko przypieczone.