Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlety schabowe w mące

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlet panierowany w bułce jest trochę twardszy od tradycyjnego, ale równie dobry

Kotlety schabowe w mące Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety schabowe w mące

 

  • 4 szt kotlety schabowe,
  • 2 szt jajko,
  • 1/2 szkl mąka,
  • 2 łyżki mleko,
  • 1 łyżeczka przyprawa kucharek,
  • 1 ząbek czosnek,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w mące
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić tłuczkiem. Następnie natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na 2 godz. Jajka wbić do miski, dodać mleko i przyprawę, wymieszać. Mięso obtaczać w mące, następnie zanurzać w jajku i powtórnie w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Kotlety schabowe w mące
Etap 1