Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kotleciki bezmięsne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotleciki z jajek, grochu, kurek i cebuli.

Kotleciki bezmięsne

Składniki:

Kotleciki bezmięsne

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki bezmięsne
Groch przesypać do garnka i zalać szklanką wody. Ugotować go do miękkości. Kurki oczyścić, umyć i dowolnie pokroić (nie zostawiać zbyt dużych kawałków). Na patelni rozgrzać olej (można go zastąpić masłem), usmażyć na nim grzyby. Jajka ugotować na pół miękko, obrać ze skorupek. Pokrojoną w kostkę cebulę usmażyć na oleju. Jajka grubo pokroić. Dodać do nich pokrojoną w bardzo małą kostkę (bez pestek) papryczkę, posiekany czosnek, ugotowany groch, usmażone kurki i cebulę. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy formować niezbyt duże kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej i smażyć na rumiano z obu stron.

Tagi:

jajko tarta jajka