ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Kompot z rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nie należy kupować zbyt dorodnych,grubych łodyg rabarbaru, gdyż są one często zdrewniałe i włókniste

Kompot z  rabarbaru

Składniki:

Kompot z rabarbaru

 

Sposób przygotowania:

Kompot z rabarbaru
Rabarbar dokładnie umyj pod bieżącą wodą.Obetnij zdrewniałe końce i części z liśćmi,obierz z włókien.Następnie każdą łodygę pokrój na około pięciocentymetrowe kawałki.Wrzuć do garnka z wodą źródlaną,dodaj do smaku miodem i zagotuj.Zmniejsz gaz i gotuj kompot do momentu,gdy rabarbar prawie całkowicie się rozpadnie.Serwuj na ciepło lub zimno.

Tagi:

zdrewniały