mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kawa Borgia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna czekoladowa kawka z bitą smietana

Kawa Borgia

Składniki:

Kawa Borgia

 

  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 1/2 szkl. śmietany 30 %
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta kakao
  • 2 szkl. śmietany kremówki

Sposób przygotowania:

Kawa Borgia
Śmietanę wlewam do garnka i gotuję. Rozpuszczam w niej czekoladę.
Śmietanę kremówkę ubijam z cukrem wanilinowym. Przekładam do szprycy do dekoracji ciasta. Wodę zagotowuję. Do wysokich szklanek wsypuję po 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i zalewam odrobiną wrzątku (tak by kawa się rozpuściła). Do szklanek z kawą dolewam czekoladę rozpuszczoną w śmietanie, wierzch dekoruję śmietaną kremówką i posypuję odrobiną kakao.

Tagi:

kawa czekolada