informacje_prasowe

informacje_prasowe

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Karkówka z grilla obtoczona w suszonych grzybach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aromatyczna i soczysta karkówka, której doskonały smak wydobędziemy za pomocą nowej Przyprawy do grilla Knorr, świetnie sprawdzi się podczas licznych spotkań z najbliższymi.

Karkówka z grilla obtoczona w suszonych grzybach

Składniki:

Karkówka z grilla obtoczona w suszonych grzybach

 

  • Składniki:
  • 700 g karkówki
  • 3 łyżki Ketchupu Hellmann`s Łagodny
  • 4 łyżki Przyprawy do grilla Knorr
  • 50 g suszonych leśnych grzybów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 100 ml oleju

Sposób przygotowania:

Karkówka z grilla obtoczona w suszonych grzybach
1. Przygotowane mięso pokrój na grube, ok. centymetrowe steki. Jeśli plastry są zbyt duże, poprzekrawaj je na pół. 2. W mikserze zmiksuj na pył suszone grzyby. Do tak przygotowanych grzybów dodaj Przyprawę do grilla Knorr, która podkreśli i wydobędzie smak mięsa, a następnie posiekany rozmaryn oraz czosnek, a także ketchup Hellmann's i olej. 3. Zanurz mięso w gotowej marynacie i wszystko razem dokładnie pomieszaj. 4. Steki grilluj na aluminiowych tackach pod przykryciem, w średniej temperaturze, przez ok. 30 minut. Co jakiś czas obracaj je i smaruj pozostałą marynatą do czasu, aż karkówka będzie już miękka i rumiana.