anetkamisia

anetkamisia

Kucharz
[Przepisów: 27]

Kartoflanka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kolejny przepis... nie zrobiony jeszcze...

Kartoflanka

Składniki:

Kartoflanka

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka
Obrać i umyć ziemniaki, pokroić na małe kawałki. Zagotować w garnku rosół, wrzucić ziemniaki, gotować około 25 minut. Dokładnie opłukać grzyby, namoczyć w gorącej wodzie. Pokroić wędzony boczek w drobna kostkę, wysmażyć na suchej patelni. Odsączyć grzyby, dodać do boczku i przez chwilę smażyć razem. Rozmiksować ziemniaki w rosole, zaciągając śmietaną. Zagotować zupę, doprawi ć solą, pieprzem i gałką. Rozlać do talerzy, posypać skwarkami i grzybami.

Tagi:

tarta