iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kęski drobiowe w cieście z piwem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Mała zakąska coś do piwka , ale nie tylko . Małe kawałki piersi kurczaka w cieście piwnym , do tego chrupiąca panierka z bułki tartej.

Kęski drobiowe w cieście z piwem

Składniki:

Kęski drobiowe w cieście z piwem

 

 

  • 1/2 szklanki piwa

 

 

 

  • curry do smaku

 

 

 

  • pierś z kurczaka 1/2 kg

Sposób przygotowania:

Kęski drobiowe w cieście z piwem
Robimy ciasto. Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajko i miksujemy. Dokładamy mąki cały czas miksując. Pomału dolewamy piwo .

Ciasto ma mieć konsystencję śmietany. Doprawiamy sola i curry do smaku.

Pierś z kurczaka kroimy na długie paseczki. Moczymy w cieście następnie w bułce tartej . Smażymy w frytkownicy. Podajemy z sosami .