klodczanka

klodczanka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Kiełbasa Grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wysmienity dodatek do kanapek

Kiełbasa Grzybowa

Składniki:

Kiełbasa Grzybowa

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa Grzybowa
Boczek dobno posiekac,cebule równieżlekko posolic,5 jajek ugotowac na twardo.Grzyby gotowac około 10 minut odcedzic,gdy beda juz chłodne tez je posiekac i 5 jaje otowanych na twardo.Na patelni rozgrzac olej podsmazyc cebule,dodac boczek a także grzyby i jaja.chwile trzymac na patelni,a nastepnie zdjąc z ognia doprawic solą pieprzem i majerankiem.Gdy masa juz ostygnie wbic do niej pozostałe surowe jajka i wumieszac.Zcałej masy uformowac kulęi starannie zawiną w gazę.Wdżm garnku zagotowac wodę osolic włozyc grzybową kule i gotowac 15 minut,kiedy sie ugotuje położyc ją na dewnianej desce ,nakryc druga deską i mocno docisnąc jakims cieżkim przedmiotem. Po całkowitym wystudzeniu,wyjąć kiełbasęz gaz i kroic na cienkie plasterki jak wedlinę