kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Kremowa zupa z brokułów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu. Ma aksamitna konsystencje i głęboki smak. Jest moim sposobem na przemycenie dzieciom porcji warzyw.

Kremowa zupa z brokułów

Składniki:

Kremowa zupa z brokułów

podstawowe

Sposób przygotowania:

Kremowa zupa z brokułów
Ziemniaki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do dużego garnka i zalewamy bulionem lub rosołem i gotujemy około 10 minut.

Brokuły myjemy, dzielimy na różdżki. Dodajemy do warzyw i gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz dodajemy masło.

Serwujemy z dodatkiem grzanek posypanych serem lub z groszkiem ptysiowym.

Tagi:

zupa zupa krem