Krewetki w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Obraną cebulę, natkę selera umyć i posiekać na drobno. Z umytej papryki usunąć

Krewetki w pomidorach

Składniki:

Krewetki w pomidorach

 

Sposób przygotowania:

Krewetki w pomidorach
Obraną cebulę, natkę selera umyć i posiekać na drobno. Z umytej papryki usunąć gniazdo nasienne i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni olej i dodać posiekaną cebulę z selerem, paprykę i czosnek, obsmażać około 5 minut. Dodać liść laurowy, słodką paprykę, tymianek, sos tabasco, wrzucić kawałki pomidorów, posolić i dusić przez 15 minut. Dodać krewetki i całość dusić 4 minuty. Podawać z ryżem na sypko.