mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Kuskus z żurawiną i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Proste, szybkie i bardzo smaczne danie z kaszy kuskus na słodko-wytrawnie:)

Kuskus z żurawiną i migdałami

Składniki:

Kuskus z żurawiną i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Kuskus z żurawiną i migdałami
W rondelku doprowadzam do zagotowania sok pomarańczowy. Do rondla wsypuję kuskus, mieszam i przykrywam. Pozostawiam na 5 minut. Żurawinę, rodzynki, migdały i morele, miód i sok z cytryny, zalewam pół szklanki wrzątku i gotuję przez 5 minut. Do kaszy dodaję namoczone bakalie. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, szafranem, posiekaną kolendrą lub natką, cynamonem i olejem. Dokładnie całość mieszam. Podaję na ciepło.