brokone5

brokone5

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Jajka faszerowane z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealne na śniadanie Wielkanocne

Jajka faszerowane z migdałami

Składniki:

Jajka faszerowane z migdałami

 

  • 6 jaj
  • 1 mała cebula
  • 1/2 pęczka świeżej kolendry
  • 5 dag płatków migdałowych
  • tłuszcz do smażenia
  • kilka całych migdałów (do dekoracji)

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z migdałami
Jaja ugotować na twardo i ostudzić. Ostrożnie przekrawać ostrym nożem, tak by nie pokruszyć skorupki, wyjąć zawartość, drobno posiekać z cebulą i kolendrą. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Na suchej patelni przyrumienić płatki migdałowe. Całe migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i także podsmażyć na brązowy kolor; panierować w soli. Nałożyć farsz do skorupek, wierzch przykryć płatkami migdałowymi i docisnąć. Smażyć połówki jajek na tłuszczu na ciemnozłoty kolor, układając je farszem do dna patelni. Udekorować całymi migdałami w soli.